Sri Yantra Ring

Sri Yantra Ring

De Sri Yantra is een symbool wat meer dan 12.000 jaar oud is, opgebouwd uit heilige geometrie en de Golden Ratio (Phi) en is ook wel bekend als de moeder van alle Yantra’s of het symbool van de manifestatie. Een Yantra is een geometrisch figuur dat gebruikt wordt voor meditaties, om beide hersenhelften in balans te krijgen en om spirituele kennis op te doen.

De Sri Yantra is een symbool wat meer dan 12.000 jaar oud is, is opgebouwd uit heilige geometrie en de Golden Ratio (Phi) en is ook wel bekend als de moeder van alle Yantra’s en is het symbool van de manifestatie. Een Yantra is een geometrisch figuur dat gebruikt wordt voor meditaties, om beide hersenhelften in balans te krijgen en om spirituele kennis op te doen.

De reden dat de Sri Yantra zo bijzonder is heeft vele redenen, het bevat namelijk uitermate complexe geometrie wat overal ter wereld te vinden is en weer valt herleiden naar de Sri Yantra. De Sri Yantra is bijvoorbeeld gevonden in de piramide van Gizeh, terwijl de oorsprong van de Sri Yantra in India ligt. Ook is de Sri Yantra nauw verbonden met de Flower of Life, welke weer terug gevonden wordt op de muur van een eeuwen oude tempel in Abydos (Egypte).

De Sri Yantra bestaat uit negen driehoeken van verschillende groottes die elkaar kruisen. In het midden zit het krachtpunt (bindu), daar zit het hoogste, het onzichtbare, ongrijpbare centrum van waaruit de Sri Yantra en de kosmos zich uitbreid.

De Sri Yantra symboliseert de Godin in haar vorm van Shri Lalita, “De schoonheid van de drie werelden” – Bhoo, Bhuva en Swa. (Aarde, Atmosfeer en lucht (hemel)). De vier gelijkbenige driehoeken met hun punten omlaag symboliseert Shiva ook wel het mannelijke. De vijf gelijkbenige driehoeken met hun punten omhoog symboliseert Shakti ook wel het vrouwelijke. De Sri Yantra staat dus ook symbool voor de vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke goddelijkheid. Omdat de Sri Yantra bestaat uit negen driehoeken, is het ook wel bekend als de Navayoni Chakra.

Deze Sri Yantra Ring is tijdens verschillende afleveringen te zien geweest in de populaire Amerikaanse TV Serie Quantico, gedragen door de hoofdrolspeelster Priyanka Chopra.

Sebastiaan Fiolet

© 2017  BewustDsign|Sebastiaan Fiolet
Information & Shopping : BewustDsign
Email                                   : 

Hoofdcategorie: Artwork Sebastiaan Fiolet
Hits: 1346