De pijnappelklier: 6 manieren om je 3e oog te activeren

The Pineal Gland - 6 ways to revive your Third Eye
posted by: Jacqueline Fiolet
Laatst bijgewerkt: 16 september 2022
Hits: 263

De pijnappelklier is ook bekend als het Derde Oog.
Wetenschappers zijn nog maar net begonnen met het ontrafelen van de mysteries rond deze kleine endocriene klier, bekend als de pijnappelklier of het Derde Oog.


 

De pijnappelklier is klein maar krachtig. Een van zijn taken is de productie van melatonine, die onze slaap- en waakritmes regelt. Melatonine is ook een antioxidant die het verouderingsproces vertraagt en het lichaam beschermt tegen de effecten van elektromagnetische vervuiling. Een andere functie is de productie van serotonine, een neurotransmitter die stemmingen en het gevoel van welzijn regelt.

Het "Derde Oog" is een kegelvormige klier ter grootte van een erwt die zich in het centrum van de hersenen bevindt.

Uit onderzoek blijkt dat de pijnappelklier ook een stof genaamd DMT (N, N-dimethyltryptamine) produceert. Deze stof is als zodanig ook in sommige planten aanwezig en veroorzaakt bij inname hallucinogene effecten. Het vermoeden bestaat dat de pijnappelklier DMT produceert tijdens mystieke ervaringen en tijdens het geboorte- en stervensproces.

De pijnappelklier wordt soms aangeduid als de "zetel van de ziel" of het Derde Oog, en wordt in verband gebracht met spiritueel bewustzijn, creativiteit, droomtoestanden, visualisaties en buitenlichamelijke ervaringen. Het is het deel van ons dat "ziet" en intuïtief is vanuit het bewustzijn.

De pijnappelklier is een middel om ons bewust te worden en onze spirituele kracht aan te boren. Helaas is bij veel mensen de pijnappelklier aangetast door milieu-, voedings- en emotionele gifstoffen.

Onderzoek heeft onlangs ontdekt dat chemicaliën en pesticiden in voedingsmiddelen, nanodeeltjes in het milieu en toegevoegde fluoride in de watervoorziening, evenals andere gifstoffen in deze 21e eeuwse wereld, kunnen leiden tot verkalking in het orgaan. Het betreft hier de opeenhoping van calciumfosfaatkristallen en een plaats die met name wordt aangetast is de pijnappelklier.

pineal gland - third eye - eye of horus

Bij sommige mensen is de volledige klier zelfs al verkalkt. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor degenen die proberen hun esoterische vermogens te benutten.
Het is echter mogelijk om de functie van deze kostbare klier te herstellen en er zijn enkele voedingssupplementen die daarbij behulpzaam kunnen zijn:

1. Jodium:

Jodium, dat van nature voorkomt in planten zoals zeewier, verbetert effectief de verwijdering van fluoride via de urine. Anders dan het nemen van supplementen en het eten van zeewier, kunt u uw jodiumniveaus opvoeren door het eten van een biologisch dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen zoals boerenkool, broccoli, sinaasappels, amandel-, vlas- en sesamzaad, gedroogde kruiden.

2. Oregano Olie en Neem extract

Ondersteunen het ontgiftingsproces en helpen de pijnappelklier te ontkalken. Uitstekend voor het hele endocriene systeem.

3. Rauwe Cacao

Rauwe, biologische chocolade in zijn puurste vorm kan helpen de pijnappelklier te ontgiften vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten van cacao. Cacao kan ook helpen het derde oog te stimuleren.

4. Chlorofylrijke superfoods en bladgroenten

Spirulina, chlorella, tarwegras en blauwgroene algen zijn nog krachtiger dan groene groenten door hun chlorofylgehalte. Naast de vele andere voedingsvoordelen zijn superfoods ook uitstekend om het ontgiftingsproces en daarmee het ontkalkingseffect op de pijnappelklier te ondersteunen. Kruiden als koriander en peterselie zijn ook uitstekende ontgifters als het gaat om verontreiniging met zware metalen in het lichaam.

5. Rauwe appelciderazijn

Een geweldige manier om de dag te beginnen is met een shot appelciderazijn. Naast andere gezondheidswinst, met name voor de spijsvertering, levert het drinken van de azijn een stof genaamd appelzuur die krachtige ontgiftende effecten heeft en kan helpen bij de ontkalking van de pijnappelklier.

6. Vasten

Een goede manier om te helpen bij het ontgiften en ontkalken van de pijnappelklier en het lichaam als geheel is vasten. Onthouding gedurende een periode van mogelijke bronnen van gifstoffen geeft het lichaam de tijd om te herstellen en te verjongen. Tijd die zou worden besteed aan het verteren van voedsel en het bestrijden van gifstoffen kan worden besteed aan het herstellen van systemen die aandacht nodig hebben. Vasten wordt al lang gebruikt als een spirituele praktijk en veel mensen die vasten ervaren de helderheid, focus en innerlijke rust die het brengt.

23 juli 2014 door John Flaherty