Maison de Terre Neuve (La Vie Tara)

Domaine Terre Neuve (La Vie Tara)
posted by: Philip Fiolet
Laatst bijgewerkt: 27 september 2018
Hits: 2772

Jacqueline en Philip hebben besloten om het anders te gaan doen ... om in plaats van in Nederland te wonen en regelmatig naar Frankrijk te rijden, nu in Frankrijk te gaan wonen en regelmatig naar Nederland te gaan rijden.
En we gaan niet alleen. We gaan met z'n 7-en een nieuw avontuur aan en wie weet hoe dit verder gaat groeien en ontwikkelen !


Het idee is om rondom La Vie Tara een woon-/werkgemeenschap te bouwen met als essentie het creëren van een plek waar nieuwetijdskinderen kunnen verblijven, elkaar ontmoeten, zichzelf ontwikkelen, ontspannen.

Er zullen in de nabije toekomst programma's worden ontwikkeld voor zowel deze nieuwe generaties alsook voor de mensen die hen mogen begeleiden op hun pad, zoals ouders, leraren, therapeuten, coaches en healers.

Community (Commune-ET)

Het wordt een plek waarin we een stukje van de Nieuwe Aarde gaan vormgeven en zijn voornemens de plek te gaan hernoemen naar Maison de Terre Neuve, maar dit is vooralsnog een werknaam. 
Een plek die gedragen wordt door een community, of zoals we weleens grappen, een commune-ET, want het gaat voor ons gevoel verder dan alleen nieuwetijdskinderen op Aarde.
We hebben het hier in een blog over Hybride Kinderen wel eens eerder over gehad.

Ezrael, de gids van Philip, heeft eerder aangegeven dat het een geleidelijk proces van conversie is. 
Conversie in termen van omzetting, transformatie alsook conversie in de zin van convergeren, het bewegen naar een focuspunt.
En dat het begint met het gaan zorgdragen voor nieuwetijdskinderen die steeds vaker de beknelling van de sociale en economische structuren zullen gaan ervaren en steeds minder begrepen zullen worden alsmede de wereld om zich heen steeds minder zullen kunnen begrijpen.
Deze generaties zijn het fundament van een Aarde met compleet andere structuren en het is juist omdat zij er zo op botsen tegen dat maakt dat zij als geen ander weten dat het tijd wordt voor verandering.
En juist het integreren van het gevoel van gemeenschappelijkheid (community betekent letterlijk gemeenschap / gemeente / in eenheid verblijven) zal maken dat er een wereld kan komen op basis van gelijkwaardigheid.

Even terzijde, maar wellicht herken je hierin ook de transformatie op het niet-fysieke nivo!
Waarin de mensheid steeds meer connectie ervaart met het collectieve bewustzijn en in deze 'reconnection' aanloopt tegen allerlei structuren in zichzelf en in het gemeenschappelijke gedachtegoed die langzaam maar zeker veranderd mogen gaan worden.
De manier waarop we collectief de buitenwereld hebben vormgegeven is een reflectie van ons bewustzijn.
De nieuwe generaties resoneren niet op deze structuren, simpelweg omdat zij andere frequenties dragen en een veel breder bewustzijn hebben dat niet te passen is in beknellende structuren. 


Everybody is a Genius. 
But If You Judge a Fish by Its Ability to Climb a Tree,
It Will Live Its Whole Life Believing that It is Stupid

~ Albert Einstein
  

Breder Draagvlak

Zoals we de opzet nu zien is dat de leden van de community kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud en daarnaast hun bijdrage leveren aan de activiteiten op Maison de Terre Neuve.
Deze bijdrage kan bestaan uit het zelf organiseren van programma's en retraites voor groepen, of het in teamverband faciliteren van de verzorging van groepen die op Maison de Terre Neuve verblijven voor een programma dat door anderen wordt georganiseerd.
Daarnaast is er natuurlijk enorm veel kluswerk en onderhoud te doen op het landgoed, opzet en onderhoud van de ecologische tuin (richting permacultuur) alsmede natuurlijk de activiteiten op het gebied van publiciteit, presentatie en communicatie.

Doordat er meer draagkracht is van de community kunnen er ook meer groepen per jaar gehost worden op Maison de Terre Neuve.
En een community geeft ook bredere mogelijkheden omdat iedereen zijn/haar eigen expertise meebrengt in de samenwerking.

Direct achter het landgoed van Maison de Terre Neuve ligt nog een stuk grond in eigendom waarop toestemming is gegeven voor de bouw van 5 á 6 ecologische woningen.
Op dit moment gaan onze gedachten uit naar volledig houten chalet-woningen zoals je die in Finland ziet, vanwege de eenvoud van bouw en de zeer hoge mate van isolatie.

Maison de Terre Neuve zal zich in de toekomst steeds meer gaan focussen op groepen die een relatie hebben met de nieuwe Aarde, met ecologische en duurzame omgang met de natuur, healing en gezondheid, bewustwording en wie weet wat zich nog meer gaat aandienen.

Interessant gegeven is dat het dorpje zelf, Lalouvesc, ooit een heel bekende plek was in Zuid-Frankrijk vanwege de miraculeuze healingen die hier plaatsvonden, ook wel het Franse Lourdes werd genoemd, en hier altijd heel veel kinderen naar toe kwamen vanwege o.a. de uitzonderlijk schone lucht hier.

Ook boeiend is dat het dorpsbestuur het dorp weer op de kaart aan het zetten is rondom het thema 'guérison' of healing, heling en zich wil profileren als een ecovillage.
Bijzonder mooi om te zien hoe de burgemeester graag komt sparren met Fred en Patricia over zijn plannen.

Onze Marsroute

Er is natuurlijk nog heel veel meer te vertellen en zo'n verandering is een proces waarin vele keuzes worden gemaakt en waarin ook nog veel zaken open liggen.
Het is een weg die we gaan, we weten de richting en het vermoedelijke eindpunt, maar niet wat we onderweg allemaal gaan meemaken. 

Dat maakt dat we mijlpalen op het traject hebben aangewezen waarop we even stilhouden, kijken waar we staan en hoe we weer verder gaan.

Oktober 2018

De eerst komende grote mijlpaal is oktober 2018.
Dit is het moment waarop onze wegen fysiek zullen samenkomen en vanaf wanneer we met zijn 7-en ter plekke op Maison de Terre Neuve zullen gaan verblijven.
In deze maanden is het hoofdseizoen van de groepen achter de rug en hebben we meer tijd (en vooral samenzijn) om de plannen verder uit te diepen. 
Plannen over het verder vormgeven van de community (die mogelijk gaat groeien), businessplannen, marketingplannen, financiële onderbouwing, taakverdelingen ..... er komt nog zoveel bij kijken !!!

3 Maart 2019

Deze datum is een belangrijke datum ... de dag waarop alle plannen helder en haalbaar dienen te zijn en dé dag waarop we de 'Go' willen geven aan de definitieve vorm van Maison de Terre Neuve.

Met deze dag is ook nog iets anders heel grappigs aan de hand.
Tijdens het uitwerken van de marsroute voelden we dat deze dag begin Maart 2019 zou gaan vallen, tot Jacqueline spontaan roept, 'oh, dan lijkt 3 Maart me wel mooi'. 
Toen we later beseften dat 3 Maart 2019 (ofwel 3-3-2019) teruggebracht kan worden naar 3-3-3, ofwel 333, zijnde de frequentie-code van de Reconnection, het 'telefoonnummer' van de hybride kinderen aan boord van de schepen en het meestergetal van het Christus Bewustzijn, toen was het wel duidelijk dat dit de perfecte dag was om deze mijlpaal te vieren.

 

Veranderingen voor Nederlandse Activiteiten

Zo'n besluit heeft natuurlijk een enorme impact en vraagt daarom heel zorgvuldig overwegen.
Daar waar Jacqueline en Philip de praktijk en activiteiten verder gaan uitbouwen in een Franse tak, gaat Manon vooralsnog alleen (en gelukkig met ondersteuning!) de Nederlandse tak van Healing Center Beyond Medicine voortzetten en uitbouwen.

De meeste activiteiten in Nederland blijven doorgaan, al zal bij sommige activiteiten de locatie natuurlijk veranderen omdat deze in onze praktijklocatie plaatsvonden.

Om daar op een overzichtelijke manier duidelijkheid over te geven bekijken we dit even per activiteit

ET-Healing Sessies

De ET-Healing sessies zijn het fundament van wat we doen in onze praktijk en natuurlijk gaan die door.

Een sessie met Jacqueline zal echter alleen op afstand kunnen en dat kan dan met of zonder een vorm van contact.
Dit contact kan zijn in de vorm van skype (of een vergelijkbare vorm van contact met beeld) maar kan ook in de vorm van een telefoongesprek.
Op deze manier bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en via Jacqueline in interactie te zijn met de buitenaardse gidsen.
Onze ervaring is dat de resultaten bij een ET-healing sessie op afstand zeker zo goed zijn als bij sessies bij ons locatie.
De meeste cliënten voelen ook op afstand de energieën stromen, voelen de veranderingen en sensaties in hun lichaam en ook bij een ET-healing sessie op afstand voelen mensen vaak de aanwezigheid van het team in de ruimte.

Zowel Jacqueline als Manon doen steeds vaker ET-Healing sessie op afstand.
Maar mocht je echt een sessie willen met de fysieke aanwezigheid van een ET-healer, dan kun je vanaf oktober alleen bij Manon terecht in onze praktijk.
Of je moet een beetje vooruit plannen en wachten tot Jacqueline weer in Nederland is. 

Reconnection

De sessie voor de Reconnection zullen we niet meer in onze praktijk in Nederland aanbieden.
We gaan wel heel interessante opties aanbieden in Maison de Terre Neuve !
Stel je eens voor lekker een weekendje Frankrijk in een prachtig klooster met heerlijk eten en liefdevolle mensen, schitterende natuur en daar de Reconnection ontvangen in de kloosterkapel bovenop een actieve ley-lijn.
Misschien komt er wel een klein groepje mensen en maken we er een mini Pathfinder Retraite van ...
Hoe klinkt dat ?

ET-Contact Experience

Deze maandelijkse avonden gaan gewoon door!
De ET-Contact Experience avonden in Silvolde blijven ook gewoon in Spiritueel Centrum de Witte Roos en op deze avonden zal Manon nog meer worden bijgestaan door Willy.

ET-Contact ExperienceET-Contact Experience

De ET-Contact Experience avonden in Oosterbeek gaan wel door, alleen zeer waarschijnlijk niet meer in Oosterbeek.
Deze avonden gaan zeer waarschijnlijk verplaatst worden naar the White Church in Lunterenhet Witte Kerkje in Lunteren, een volledig houten gebouw met een heerlijke atmosfeer.
Het heet een kerkje te zijn, maar het is meer in gebruik als een spiritueel centrum.

ET-Filmavonden

Deze maandelijkse avonden gaan helaas stoppen.
Ik denk dat ik namens de hele vaste groep spreek als ik zeg dat het echt jammer is dat deze supergezellige avonden gaan stoppen.
Dus als er iemand is die de organisatie van deze avonden op zich wil nemen dan maak je veel mensen blij.
Inclusief mij, want ik heb enorm genoten van deze avonden en gun het iedereen om dit door te laten gaan.
En anders ... in juni de laatste filmavond. 

ET-Healing Programma's

Deze programma's gaan zeker door!
We zijn nog op zoek naar een andere locatie en wellicht wordt ook dit het Witte Kerkje in Lunteren.
Jacqueline en Philip zullen maandelijks naar Nederland komen voor de blokken van deze programma's.

Tegelijkertijd zal er vanaf volgend jaar op Maison de Terre Neuve een internationaal ET-Healing Practitioner Programma worden verzorgd alsmede bieden we sinds kort een individuele (online) begeleiding aan voor het leren samenwerken met deze liefdevolle buitenaardse teams.

ET-Weekenden en Workshops

Deze activiteiten gaan ook door en afhankelijk van de agenda's zullen daar behalve Manon ook Jacqueline en/of Philip bij aanwezig kunnen zijn.
Een laatste ontwikkeling is dat we in toenemende mate workshops verzorgen voor professionals in de complementaire gezondheidssector en deze workshops gaan zeker door.
Er wordt zelfs aangegeven dat zij het geen probleem vinden om een weekend naar Frankrijk te komen.
Van harte welkom, superleuk !!!!
 

Verhuur van ons huis in Wolfheze

Ergens naar toe gaan betekent ook ergens van weg gaan.
In dit geval betekent dit het weggaan van onze geliefde woonplek in Wolfheze.
Ons huis gaat uiteindelijk verkocht worden, maar het zal niet eerder dan Maart-April 2019 in de verkoop gaan en tot die tijd zoeken we mensen die ons huis willen huren tegen een heel redelijke prijs.

We hebben een heerlijk huis en zijn niet alleen heel dankbaar voor dit huis, maar hebben er ook gewoon veel liefde voor.
Ons huis is daarbij al jaren in gebruik als healing center en heeft een tamelijk groot energieveld als gevolg van de portal die de buitenaardsen hier hebben geopend. 
Heerlijk om in te verblijven en we vinden het superfijn als de tijdelijke huurders de waarde en de liefde voelen van de plek die hier is ontstaan.

Mocht je interesse hebben, neem dan even contact met ons op !

Locatie van Maison de Terre Neuve

Het adres van deze geweldige plek is
Route de Saint-Bonnet
07520 Lalouvesc
France

Click hier om het te zien op Google Maps
Als je interesse hebt om hier met een groep naar toe te komen of op een andere manier deel te nemen aan dit project, neem ook dan gerust even contact met ons op!

Tot slot

Zijn wij alle drie enorm blij met alle steun die we ervaren en de interesse en mooie reacties van iedereen die we onze plannen al hebben gedeeld.
Dank jullie wel en we houden jullie op de hoogte !!!

Veel liefs
Philip, Jacqueline en Manon