Copyright

Nasa-Golden-Record-message-to-alien-life
13. 11. 25
posted by: Philip Fiolet
Hits: 8282

Deze site wordt aangeboden onder Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Licentie.
Het is vrij om alles opnieuw te publiceren zolang de originele naamsvermelding is opgenomen (https://ethealing.nl) en alle links intact blijven.Onze visie op Copyright

Vaak horen we de roep van mensen om 'openbaarmaking' (disclosure) en de wens dat overheden, of misschien wel de 'krachten' achter de overheden, eindelijk openheid van zaken geven over het bestaan van buitenaardse aanwezigheid en het bestaan van (buitenaardse) technologieën die onze samenleving voorgoed zouden kunnen veranderen.
Technologieën waarmee in 'no-time' schone energiebronnen kunnen worden gerealiseerd, honger en armoede kunnen verdwijnen, vervuiling en uitbuiting van onze aarde tot het verleden behoren en er geen behoefte meer is aan oorlog.
Een wereld waarin het idee van 'tekorten' niet meer bestaat en er genoeg ruimte is voor ontwikkeling en groei in plaats van overleven.
Een wereld die gebaseerd is op 'expansie' in plaats van 'verkramping'.

Het opmerkelijke is dat wat we van onze regeringen verwachten, we zelf ook kunnen doen.
In feite hebben we als bevolking min of meer het gedrag van 'niet openlijk delen' overgenomen.

Het auteursrecht is zo'n voorbeeld.
Stel je voor dat iedereen al zijn kennis en ontdekkingen vrijelijk ter beschikking zou stellen...
Hoe lang zou het dan nog duren voordat we vrije energiegeneratoren hebben ontwikkeld?
Hoe lang zou het duren voordat alle ziektes uit de wereld zijn?

Feitelijk doen we allemaal een beetje mee aan de geheimhouding van kennis en informatie.
Of wel omdat we dat zelf willen, ofwel omdat het ons wordt opgelegd en we er gevolg aangeven uit angst voor de consequenties.

Auteursrecht is bedoeld om het gebruik van informatie door anderen te beperken en hen toe te staan deze alleen te gebruiken met de goedkeuring en onder de afgesproken voorwaarden van de 'bron' van de informatie, zodat deze bron zijn verdiensten kan verwerven.
Dit is een zeer begrijpelijk mechanisme in onze 3D-wereld gebaseerd op schaarste, maar in een open, vrije wereld is het eigenlijk een volkomen onnodig systeem.

Wij erkennen dat het mechanisme op dit moment nog steeds een functie heeft in onze wereld.
Met een diep geloof in de moeglijkheden van een andere wereld zijn we bereid een eerste stap te zetten in die richting.

Daarom bieden we al het materiaal op deze website aan onder Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Licentie.
Wat, vrij vertaald, betekent dat het materiaal mag worden hergebruikt op voorwaarde dat er wordt verwezen naar onze website als bron van de informatie, dat het niet wordt gewijzigd (of eerst ter goedkeuring wordt voorgelegd) en dat het niet wordt gebruikt voor commerciële doeleinden.

Eye Opener

Stel je eens voor dat de buitenaardse schepen hier landen met technologie die onze beschaving een gigantische stap voorwaarts zou kunnen brengen in de wijze waarop we samenleven en samenwerken.
Maar dat we er niets van mogen gebruiken omdat zij er copyright op hebben gezet of uitsluitend en onder bepaalde voorwaarden als wij hen daar eerst voor gaan betalen.
Dat zou voor de meeste mensen een enorme teleurstelling zijn met betrekking tot de aard van de relatie die we met deze beschavingen zouden willen onderhouden.
Dus als we nu verwachten in een relatie met andere, verder ontwikkelde beschavingen, een vrijheid waarin kennis en informatie met ons wordt gedeeld, waarom zouden we dan nog wel als mensen informatie voor onszelf houden in plaats van vrij met elkaar te delen?

 

Bashar on Patents and Copyrights


Questioner:
We have, on our planet, for inventors, patents and for artists, copyrights.
Is this something that you see eventually disappearing?
And for those of us now who are interacting at this level, what do you recommend – pursuing things like that?
And will this change around the transitional gate of 2011 - 2013?

Bashar:
Yes, we recommend that you maintain the integrity of the system that recognizes the idea of origination at this time.
Eventually it will be unnecessary because the recognition of origination will be innate and natural and will not require the idea of structure of law to enforce it, and certain things will also be shared in a number of ways that will also make it unnecessary in certain circumstances.
It will begin in that time frame and continue on for, again perhaps, another decade or so and then it will cease as a system.